A helyi identitás erősítése Csenger és Csengerújfalu összefogásával

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete házi időszakos gyermekgondozó (babysitter) tanfolyamot indít.

A Házi időszakos gyermekgondozó

- gyermekellátási alapfeladatokat lát el a saját otthonában vagy a kisgyermek otthonában

- megszervezi és végzi a gyermek életkorának, állapotának megfelelő napi tevékenységeket

- közreműködik a gyermek nevelési/gondozási tevékenységeinek szervezésében és a

háztartási feladatok ellátásában

- szervezi a gyermekek szabadidejének eltöltését

- részt vesz a gyermek önálló életvitelre való felkészítésében.

Bővebben...

 

A nemzetiségek jogairól szóló, 2011. évi CLXXIX. törvény 113.§.- ában kapott felhatalmazás alapján  Csenger Roma Helyi Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő- Testülete a 2 /2012.(I.17.) CsRHNÖ számú határozatával megállapította Szervezeti és Működési Szabályzatát.  A Szabályzat I. fejezet, általános rendelkezések 2. pontja értelmében a nemzetiségi önkormányzat elnevezése: Csenger Roma Helyi Nemzetiségi Önkormányzat.

A Szabályzat IX. fejezet, Záró és vegyes rendelkezések 1. pontja értelmében a testület bélyegzője: Kör alakú, középen az ország címerrel, felirata: „Csenger Roma Helyi Nemzetiségi Önkormányzat”

 Fentiekben meghatározottak értelmében a Trodat printy 4924 típusú, Cigány Helyi Kisebbségi Önkormányzat Csenger 3. felirattal, középen ország címerrel ellátott bélyegző 2012. január 17. napján megsemmisítésre került.

 

Kistérségi civil szektor fejlesztés és roma integrációs stratégia a foglalkoztatás és munkahelyteremtés érdekében”

TÁMOP-5.1.1.-09/4-2010-0007

Teljes dokumentum megtekintése >>

 

A Széchenyi Programiroda Nkft. tisztelettel mrghívja Önt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei "Pályázati Információs nap" című fórumára, melyek helyszíne és időpontja:

Csenger Polgármesteri Hivatal
2012. február 27. (hétfő) 16:00

Részletes tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide >>

 

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Csengeri Kirendeltsége tájékoztatása alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. február 8-án a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására pályázati programot indít (kódjel: NFA-2012-KKV). A pályázati felhívás, valamint az útmutató és mellékletei a www.kormany.hu, illetve a www.munka.hu honlapon megtalálható.  

A pályázatokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ címére (4400 Nyíregyháza, Hősök tere 9.) lehet eljuttatni.

Határidő: 2012. február 8-tól 2012. március 30-ig!

A pályázattal kapcsolatban további információ a következő telefonszámon, a munkaügyi központ pályázati referenseitől kérhető: 06-42/594-068, vagy 06-42/594-064.

Csenger Város Önkormányzata

 

Minden munkahelyteremtés nagy fontosságú, különösen ha hátrányos helyzetű kistérségben történik, hiszen mindenkinek érdeke a lakosság megtartása, megélhetésének elősegítése.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség éppen ezért az ÉAOP keretén belül "Komlex programmal segitendő leghátrányosabb helyzetű kistérségek üzleti infrastruktúra fejlesztése" címmel tett pályázati felhívást közzé, amivel a kis és középvállalkozások térségfejlesztő beruházásait kívánta támogatni.
A pályázaton eredményesen vett részt a Fehér-Pharma Bt., amely egy betonüzemcsarnok épületének építésére elnyert 43 millió 603 ezer 454 forint uniós támogatást. A 62 millió 290 ezer 648 forint összköltségű beruházásból október elejére megépül a 15x35 méter nagyságú betoncsarnok, amely betonkeveréssel, betonelemek gyártásával, oszlopok, járda- és ároklapok készítésével szeretne majd hozzájárulni a kistérségben folyó építkezésekhez. A 3 éves fenntartási kötelezettséggel járó projekt munkahelyteremtéssel is jár. A tervek szerint kezdetben 4-5 fővel indul el majd a gyártás a betonüzemben, később pedig 10-15 főnek biztosít majd a jövőben munkahelyet.

 

„Csengeri Alapszintű Kistérségi Járóbeteg - Szakellátó Központ fejlesztése”

A járóbeteg szakellátó központ leendő új épülete idomul a város építményeinek arculatához, az év végéhez közeledvén már kirajzolódik a fagerendás szerkezetből álló torony az orvosi ügyelet mellett megépítésre kerülő bejáratnál.
Az új rendelőépület 2013 elején nyitja meg kapuit az ellátottak előtt, így az egészségügyi szakrendelések száma az eddigi nyolcról tizennyolcra emelkedik. 

Teljes dokumentum megtekintése >>

 

Csenger Komlódtótfalu a HU32-30006 pályazati azonosító számú eljáráshoz, amelynek célja családi gazdaságok kialakítása és megerősítése, továbbá az állattenyésztési tevékenység ösztönzése, az állatenyésztés termelőföld igényének biztosítása.

Teljes hírdetmény megtekintése letöltése >>

 


 Október 27-én ünnepélyes keretek között Forján Zsolt polgármester és Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő átadták a felújított Riskó Ignác úti óvodát. Az óvoda épületét társadalmi munkában építették az árvizet követően, azzal a céllal, hogy a megnövekedett gyereklétszámot kezelni lehessen.

Az épületben kicserélték a nyílászárókat, fűtőtesteket. Új tetőt és hőszigetelést valósítottak meg a Csenger Térségi Kft. dolgozói, akik a kivitelezést végezték. Az óvodát határoló kerítés is felújításra került. A fenntartó tervei között szerepel, az épület bővítése, új csoportszobák kialakítása. A költözésben és takarításban nagy szerepet vállaltak a szülők, amiért mindenki más mellett köszönet illeti őket is!

 

A polgári védelemről szóló 1996. évi XXXVII. törvény (Pvtv.) 24. §-ának (1) bekezdése alapján értesítem, hogy 2011. november 21-én országos katasztrófavédelmi gyakorlat kerül megtartásra, amely során a polgári védelmi szervezetek riasztásának begyakorlására és felkészítésére kerül sor.

Teljes hírdetmény megtekintése.

 

A nitrátérzékeny területen mezőgazdasági tevékenységet folytatók
adatszolgáltatási kötelezettségéről.

A felszíni és felszín alatti vizek védelme, minőségének megőrzése, javítása napjainkban jogos társadalmi elvárássá vált. A növénytermesztésben esetlegesen előforduló szakszerűtlen tápanyag gazdálkodás és talajhasználat, valamint az állattenyésztés során keletkező szervestrágya tárolása, felhasználása vizeink terhelését, szennyezését okozhatja...

A teljes tájékoztató letöltéséhez kattitson ide.

 

A csengeri szennyvíztísztó építésével kapcsolatos dokumentumok megtekintése Adobe Acrobat Reader segítségével:

  1. Szennyvíztisztító telep építése, kiviteli terv készítése FIDIC Sárga könyv szerint Csenger városban a „Csenger Városban szennyvízközmű építése” projekt keretén belül.

     

  2. Vállalkozási szerződés szennyvízcsatorna hálózat létesítésére és szennyvízcsatorna rekonstrukciójára, kiviteli terv készítésére FIDIC piros könyv szerint Csenger városban.

     

  3. Megbízási szerződés Csenger Városban szennyvízközmű építése projekt megvalósításához szükséges FIDIC mérnöki és műszaki ellenőri tevékenység ellátására.
 

<< Első < Előző 21 22 23 24 Következő > Utolsó >>

22. oldal / 24

 Tanulói laptop program a csengeri Petőfi Sándor ÁMK- ban
bővebben >>

Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat általános iskolai feladatellátási helyeken
bővebben >>

 

Közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terv megvalósítása a Csenger Mikrotérségi Közoktatási Intézményfenntartói Társulásban
bővebben >>

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Csenger Város Önkormányzata
4765 Csenger,
Ady E. út 14.
Tel/Fax (06-44) 520-520, (06-44) 520-523
drsimai@csenger.hu
www.csenger.hu


A Közreműködő Szervezet:
ESZA Társadalmi szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest
Váci u. 45 ,, C ’’ épület
www.esza.hu
www.nfu.hu


2014. március 26.-án Kövér László Házelnök Úr által, Tőkés László református püspök áldásával kerül sor ünnepélyes keretek között a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ átadására.

Teljes cikk >>


 Bratty Girl Randy Soft Soles Thicc Yellabone Bihh Pt 1 Athletic Model Works Out Her Pussy Hailey Transsexual Hung And Horny Hailey Candid Spanish Pawg Gluteus Divinus Sexy Mature Milf Shows And Fucks