A helyi identitás erősítése Csenger és Csengerújfalu összefogásával

Kistérségi civil szektor fejlesztés és roma integrációs stratégia a foglalkoztatás és munkahelyteremtés érdekében”

Csenger Város Önkormányzat és Porcsalma Nagyközség Önkormányzat konzorciumában, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett, Helyi közösségépítő programok című LHH pályázati felhívásához csatlakozva „Kistérségi civil szektor fejlesztés és roma integrációs stratégia a foglalkoztatás és munkahelyteremtés érdekében” elnevezéssel és az TÁMOP-5.1.1.-09/4-2010-0007 kódszámmal pályázatot nyújtott be, mely pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte. A Támogatási Szerződés aláírására 2011. április 13.-án került sor, amely alapján a Kedvezményezett Önkormányzatok összesen 43.964.704.- Ft összegű támogatásban részesültek, 100 % - os támogatási intenzitás mellett.

 

Bővebben...

 

ÉAOP 4.1.2/D-09-2010-0007 "Csengeri Alapszintű Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ fejlesztése képekben:

Bővebben...

 

Szeretettel és tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait, partnerét, barátait, ismerőseit a
XI. Csengeri Almafesztiválra 2012. szeptember 21-22-én.
Helyszín: Makovecz Imre Általános Iskola parkja.

Műsorfüzet itt megtekinthető

 


Risztov Éva a londoni olimpián a hosszútávúszók 10 km-es versenyét nyerte meg – a magyar küldöttség utolsó, nyolcadik aranyérmét szerezte meg ezzel. Csengerbe az oktatás 450. évfordulójára rendezett eseménysorozat vendégeként látogatott el, és a határmenti városban kicsik-nagyok vették körbe hatalmas szeretettel az olimpiai bajnokot. Risztov Évát elkísérte egyesülete. a Debreceni SC-SI igazgatója, Orendi Mihály is.

Forrás:szon.hu

 

Makovecz Imre építész nevét vette fel  Csenger általános iskolája. A tanévnyitóval egybekötött hivatalos névadó ünnepséget pénteken tartották.

Az eseményen Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár az építész által tervezett iskola aulájában megjelent több száz tanuló, pedagógus és szülő előtt az évszázad egyik legnagyobb magyarjának nevezte a csaknem egy éve elhunyt Makovecz Imrét, aki Csengerben is sok épületet álmodott és tervezett meg.

Bővebben...

 

PROGRAM:

Augusztus 17. (péntek)
"Zsigmondi vásár" Helyszín: A város főtere
- Gólyalábas előadás
- Szivárvány Színház: Az öreg halász és a tenger
- Az Orfeusz Egyesület Citera zenekara - népdalkórusa és a Támaszpont kórusa
- Tombolasorsolás

- Véradás 10.00 - 16.00 Helyszín: Művelődési Központ aula
19.00 Piccoli Archi Ifjúsági Zenekar hangversenye a XIV. Szatmári Zenei Napok keretében
Helyszín: a Református templom
20.30 Utánfutók együttes Helyszín: Művelődési központ belső udvara
21.30 Reflex Helyszín: Művelődési központ belső udvara
Határnyitás Csenger és Óvári között 8.00 - 20.00

 

Bővebben...

 

Felhívás!

A gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsös ültetvény méretet el nem érő, gyümölcsfával betelepített területek összeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény előírásai szerint.

2012.június 1. és november 30. között

az alma, körte, kajszi, és őszibarack ültetvények statisztikai célú felmérése zajlik a településen.

Bővebben...

 

Tisztelt csengeri lakosok!

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy Csenger Város Önkormányzat Képviselő – testülete a 2011. július 13.-án (szerda) tartott ülésén jóváhagyta a felülvizsgált Csenger Város „Díszpolgári cím”, a „Csenger Szolgálatáért” érdemérem és a „Csengerért” kitüntető cím alapításáról és adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletét.
A rendelet értelmében az egyes önkormányzati kitüntetések átadásának időpontja az augusztus 20.-i állami ünnep alkalmából rendezett ünnepség. A rendelet szerint az alábbi kitüntető címek adományozhatók:

Bővebben...

 

II. CSENGERI LOVASNAPOK

2012. június 23.

C. kategóriás fogathajtó verseny

Csenger Város Kupa

Négyes fogat bemutató

Lovaglási lehetőség

Helyszín a Csengeri Sportcentrum, belépés díjtalan.

 

 

 


Csaknem 50 kilométer hossz bicikliút épül Fehérgyarmat és a romániai Szatmárnémeti között. Az 5,6 millió euró, mintegy 1,6 milliárd forint költségvetésű magyar-román közös projekt nyitórendezvényét Csengerben tartották.

A magyar oldalon 27, a román oldalon pedig több mint 22 kilométer hosszú kerékpárút a Szamos folyó töltéskoronáján épül meg, a kivitelezési munkálatok a magyarországi szakaszon már elkezdődtek.

 

Bővebben...

 

Csenger Város Önkormányzata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivataltól érkezett ügyiratban foglaltak alapján az alábbiakról tájékoztatja a mikro-, kis- és középvállalkozásokat.
A    Nemzetgazdasági    Minisztérium    a    mikro-,    kis-   és    középvállalkozások    tevékenységének, munkahelyteremtő képességének ösztönzésére a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Foglalkoztatási törvény) 18. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII.  16.) MüM rendelet alapján meghirdette a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházások támogatása" (NFA-2012-KKV) pályázati programot.

A teljes tájékoztató megtekintése>>

 

<< Első < Előző 21 22 23 24 Következő > Utolsó >>

21. oldal / 24

 Tanulói laptop program a csengeri Petőfi Sándor ÁMK- ban
bővebben >>

Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat általános iskolai feladatellátási helyeken
bővebben >>

 

Közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terv megvalósítása a Csenger Mikrotérségi Közoktatási Intézményfenntartói Társulásban
bővebben >>

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Csenger Város Önkormányzata
4765 Csenger,
Ady E. út 14.
Tel/Fax (06-44) 520-520, (06-44) 520-523
drsimai@csenger.hu
www.csenger.hu


A Közreműködő Szervezet:
ESZA Társadalmi szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest
Váci u. 45 ,, C ’’ épület
www.esza.hu
www.nfu.hu


2014. március 26.-án Kövér László Házelnök Úr által, Tőkés László református püspök áldásával kerül sor ünnepélyes keretek között a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ átadására.

Teljes cikk >>


 Bratty Girl Randy Soft Soles Thicc Yellabone Bihh Pt 1 Athletic Model Works Out Her Pussy Hailey Transsexual Hung And Horny Hailey Candid Spanish Pawg Gluteus Divinus Sexy Mature Milf Shows And Fucks