A helyi identitás erősítése Csenger és Csengerújfalu összefogásával

Európai Uniós Források 2014-2020 között


2014 február 3-án Forján Zsolt, Csenger Város polgármestere köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket, a Csengeri Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében megrendezésre került Vállalkozói Fórumon. A Fórum célja, hogy a résztvevőket megismertesse a 2014-2020 között elérhető programokban rejlő lehetőségekkel, és segítséget nyújtson számukra.
A fórumot megtisztelte jelenlétével Kovács Sándor a Megyei közgyűlés alelnöke, aki a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében tervezendő fejlesztéseket vázolta a jelenlevőknek.

 

A Csengeri Gyerekesély Iroda és Biztos Kezdet Gyerekház ünnepélyes átadása:

Bővebben...

 

,, Osváth- ház kialakítására, valamint könyvtári berendezések beszerzésére ’’ című program támogatására a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága Csenger Város Önkormányzat részére a 4905/00035 azonosító számú támogatási szerződés alapján 10 000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A teljes dokumentum megtekintéséhez kattintson ide >>>

 

Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat keretében, 2014. évben Csenger Város Önkormányzata által nyújtott támogatások összesített adatai

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján történt.

Az Önkormányzat döntéséről, és annak indoklásáról írásban 2013. december 20-ig értesíti a pályázókat.

A pályázó a döntés ellen fellebbezéssel nem élhet.

A táblázat megtekintéséhez katintson ide >>

 

Csenger Város Önkormányzata, valamint partnere, a Romániai Lázári Község Önkormányzata, 2013 november 21-én,
a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 által a „Szatmári Különleges Mentőszolgálat” c. projekt keretében elnyert, csengeri Tűzoltó-Vizimentő Laktanya alapkövét ünnepélyes keretek között elhelyezte a Csenger Ady E. u. 86. sz alatt.
A létesítményt a Pallér 2 Kft ,  Farkas Miklós építész vezetésével tervezte.

Az alábbi linken megtekintheti a Kölcsey TV Híradó című műsorát, amely az eseményről tudósít: https://www.youtube.com/watch?v=AZVaWSSfu8o

Bővebben...

 

November 28.-án csütörtökön Czerván György a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárgazdaságért felelős Államtitkára látogatott el Csengerbe, melynek apropója az Almarégió Kft Csomagolóház ünnepélyes átadása volt. A rendezvény keretein belül, Apáti Ferenc ügyvezető igazgató köszöntőjét, Forján Zsolt Csenger város polgármesterének elismerő szavai követték. A polgármester hangsúlyozta mind a vállalkozók ilyen formában a kormányzat által történő támogatásának fontosságát, mind az ez által közvetetten és közvetlenül létrejövő munkahely teremtési lehetőségeket.

Link az eseményről: https://www.youtube.com/watch?v=HBFGNWcab_o

Bővebben...

 

„Nyitott kapukkal” várják az érdeklődőket 2013. november 28-án, az egész országban a megyei kormányhivatalok és járási hivatalok. A Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Kormányhivatal Csengeri Járási Hivatala e napon lehetővé teszi, hogy az érdeklődők és látogatók a hivatalt bejárják, a hivatalban folyó munkát közelebbről is megtekinthessék.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2010 óta alapvető céljának tekinti, hogy olyan államot építsen, amely valóban a közjó szolgálatában áll. A jó állam megvalósítása érdekében tett lépések vezérfonala az, hogy az államigazgatás működése ne csak intézményi változások sorozatát, hanem valódi kultúraváltást is jelentsen. Ennek során az állam és az ügyét intézni kívánó polgár minden lehetséges találkozási pontját az udvariasság, az ügyfélbarát hozzáállás és fizikai környezet, a precizitás és a hatékonyság jellemezze. A Hivatalok Napja lehetőséget teremt arra, hogy meggyőződjön róla: a kormányhivatal és annak szervezeti egységeként a járási hivatal Önökért, az Önök szolgálatában áll.

"Hivatalok Napja”. Ezzel a mottóval rendeznek az egész országban a fővárosi és megyei kormányhivatalok és szervezeti egységeként a járási hivatalok, így a Csengeri Járási Hivatal is nyílt napot 2013. november 28-án. Ennek keretében a járási hivatal munkája iránt érdeklődő állampolgárok az eddigieknél sokkal átfogóbban megismerkedhetnek azzal a szerteágazó tevékenységgel, amelyet mind-mind az ügyfelek érdekében végeznek.  Célunk az emberközeli és ügyfélközpontú államigazgatás bemutatása. November 28-án nemcsak ügyfélként szerezhetnek személyes tapasztalatokat, nemcsak a sajtó tudósításaiból meríthetnek ismereteket, hanem egy-egy magánbeszélgetés segítségével is kialakíthatják a rólunk szóló véleményüket.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nagy Miklós

Hivatalvezető

Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei

Kormányhivatal

Csengeri Járási Hivatala

 

Október 23-án Csengerben is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Az ünnepség a városi Művelődési Központ színháztermében kapott helyet, ahol Forján Zsolt, Csenger Város Polgármestere és Kovács Sándor az Sz-Sz-B Megyei Közgyűlés alelnöke tartotta meg ünnepi beszédét.
A megemlékezést a helyi Ady Endre Gimnázium diákjai előadásában láthatták a vendégek. Ezt követően koszorúzásra került sor az 1956-os emlékműnél, majd “Most búcsúzunk és elmegyünk” címmel kiállítás nyílt meg a Helytörténeti Múzeumban.

Ide kattintva megtekinthet további képeket az eseményről >>

 

Csenger Város Önkormányzata kiírja a 2014. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatot

A pályázónak a pályázatbeadáshoz regisztrálnia kell a kiírásban meghatározott EPER-Bursa rendszerben, a https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx internetes címen. Aki már rendelkezik regisztrációval, a meglévő felhasználónévvel és kóddal tud belépni a rendszerbe. Ezt követően a pályázónak a pályázati űrlapot nem papír alapon kell kitölteni, hanem először elektronikusan szükséges rögzíteni a személyes és a pályázati adatait az EPER-Bursa rendszerben, majd onnan kell kinyomtatni a kitöltött pályázati űrlapot, és aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt kell benyújtani az önkormányzathoz.
A pályázati kiírás tartalmazza a regisztráció és az adatfeltöltés részleteit, a részletes pályázati feltételeket.
Pályázati kiírás kérhető a Polgármesteri Hivatalban (Iktató földsz. 1. iroda, vagy földsz. 2. iroda), vagy letölthető a honlapról.
A pályázatok beadási határideje: 2013. november 15.

 

 

A fórumon előadóként rész vett Tállai András államtitkár, aki azt mondta, hogy olyan emberek is aláírták a petíciót, akik vállaltan nem Fidesz-szavazók voltak. Ez is azt jelenti,hogy az ország nagy többsége támogatja a kormány rezsicsökkentésre vonatkozó döntését,mivel így kevesebbet kell fizetniük a magyar családoknak. A Fidesz-kormány elsőként vezette be ezt az intézkedést Magyarországon és Európában, alapjait a kormány három éves gazdasági teljesítménye, stabilitása és támogatottsága teremtette meg.

További képeket az eseményről itt tekinthet meg >>>

 

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

19. oldal / 24

 Tanulói laptop program a csengeri Petőfi Sándor ÁMK- ban
bővebben >>

Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat általános iskolai feladatellátási helyeken
bővebben >>

 

Közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terv megvalósítása a Csenger Mikrotérségi Közoktatási Intézményfenntartói Társulásban
bővebben >>

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Csenger Város Önkormányzata
4765 Csenger,
Ady E. út 14.
Tel/Fax (06-44) 520-520, (06-44) 520-523
drsimai@csenger.hu
www.csenger.hu


A Közreműködő Szervezet:
ESZA Társadalmi szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest
Váci u. 45 ,, C ’’ épület
www.esza.hu
www.nfu.hu


2014. március 26.-án Kövér László Házelnök Úr által, Tőkés László református püspök áldásával kerül sor ünnepélyes keretek között a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ átadására.

Teljes cikk >>


 Bratty Girl Randy Soft Soles Thicc Yellabone Bihh Pt 1 Athletic Model Works Out Her Pussy Hailey Transsexual Hung And Horny Hailey Candid Spanish Pawg Gluteus Divinus Sexy Mature Milf Shows And Fucks