A helyi identitás erősítése Csenger és Csengerújfalu összefogásával

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Csenger Város Önkormányzat Képviselő- Testületének az egyes szociális ellátások helyi szabályairól szóló   10/2021.( VIII.16.) önkormányzati rendelet 8.§-a értelmében:

(1) Nevelési év kezdési támogatás nyújtható az

 • a) óvodai nevelésben részesülő, vagy
 • b) általános iskolai, vagy
 • c) középiskolai, vagy
 • d) felsőfokú tanulmányokat folytató,

tárgyév szeptember 1. napján csengeri lakhellyel rendelkező, legfeljebb 24. életévét betöltött személynek, amennyiben a kérelmezővel közös háztartásban elő személyek az egy főre eső jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj összegének nyolcszorosát.

(2) A támogatás igényléséhez a nevelési /tanulói / hallgatói jogviszonyt igazolni szükséges a nevelési/képző intézmény által kibocsátott jogviszony igazolással.

(3) A nevelési év kezdési települési támogatás összege legfeljebb

 • a) óvodáskorú ( legfeljebb 6. életévét betöltött ) gyermek esetében 6000,- Ft/ gyermek
 • b) általános iskolai tanulmányokat folytató gyermek esetében 8 000,-Ft / gyermek
 • c) középiskolai tanulmányokat folytató gyermek esetében 10 000,-Ft / gyermek
 • d) felsőfokú tanulmányokat folytató fiatal felnőtt esetében 15 000,-Ft / fiatal felnőtt.

(4)A nevelési év kezdési támogatás összege a támogatott részére postai úton kerül kiutalásra.

A kérelmet tárgyév október 31. napjáig lehet benyújtani.

A kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány elérhető a www.csenger.hu oldalon, valamint Csengeri Közös Önkormányzati Hivatalban.

Csenger, 2021. augusztus 16.

Tisztelettel:
/ : Forján Zsolt sk.: /
Polgármester

<< A teljes tájékoztató letöltése >>

 

 

 

Kedves Diákok!

Magyarország kormányának köszönhetően Csenger Város Önkormányzata a Csengeri Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával az idei 2021-es évben is meghirdeti a „Nyári Diákmunka” programot, 2021. július 1. és 2021. augusztus 31. közötti időszakban.
A diákmunkában azok a nappali tagozatos tanulók vehetnek részt, akik a program kezdő időpontjában már betöltötték a 16. életévüket, a program végeztével pedig még nem múltak el 25 évesek.

Bővebben...

 

Letölthető formanyomtatványok:

 

Csenger Roma Helyi Nemzetiségi Önkormányzat által benyújtott pályázati program megvalósítása 300 000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, ROMA-NEMZ-KUL-20-0124 azonosító számú támogatási szerződés értelmében.

<< A teljes Közlemény megtekintése >>

 

Az időjárás előrejelzések szerint január közepére megyénkbe is megérkezik a tél, és akár mínusz tíz fok fölé is kúszhat éjszakánként a hőmérő higanyszála. Ezért kérjük felhasználóinkat, hogy akik eddig még nem szigetelték vízmérő aknáikat, ezt most tegyék meg, cselekedjenek időben és kerüljék el a hideg hatására bekövetkező vízmérő meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségeit.

A fagy leginkább a néhány milliméter vaslappal fedett beton vízmérő aknában lévő vízmérőket veszélyezteti, ezért kérjük, vegyék figyelembe a következőket:

 • Probléma lehet a vízmérő aknánál, hogy hiába van mélyen a vezeték, nincs fölötte talaj, ezért megfelelő szigetelési védelem nélkül elfagyhat a vízmérő.
 • A szigetelőanyag kiválasztásánál alapvető szempont, hogy nedvesség hatására ne veszítsen a szigetelőképességéből.
 • Magyarország területén az 5 cm. vastag hungarocell szigetelés már megfelelő védelmet tud nyújtani. Ez egyrészt pénztárcabarát, egyszeri befektetéssel több évtizedre szól, másrészt magának a vízmérőnek a cseréjét, esetleges javítását és leolvasását sem akadályozza.
 • Mindig a vízmérő akna födémet és a fedlapot szigeteljék.
 • Javasoljuk, hogy a hideg beálltáig rendszeresen ellenőrizzék nincs-e víz az aknában, és a fedlap is jól le van-e szigetelve és zárva.

Amennyiben a következőket tapasztalnák:

 • Nem forog a vízmérő szárnykereke, ha megnyitják a csapot.
 • Szilánkosra tört az üveg a vízmérő számlálószerkezetén.
 • A lakásban nem, vagy csak alig jön a víz a csapból, elfagyhatott a vízmérő.

Teendők elfagyott vízmérőnél:

 • Ne próbálják felolvasztani a csapot nyílt lánggal, ez balesetveszélyes!
 • Kérjék szakember segítségét, vagy
 • hívják a 06-42/523-600 központi hibabejelentő telefonszám 4-es gombját.

A helyes szigetelés lépéseiről bővebben itt tájékozódhatnak: www.nyirsegviz.hu

 

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében,
2021. évre Csenger Város Önkormányzata által nyújtott támogatások összesített adatai:

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján történt.
Az Önkormányzat döntéséről, és annak indoklásáról Az Eper Bursa rendszerben elektronikusan
2020. december 8-ig értesíti a pályázókat.
A pályázó a döntés ellen fellebbezéssel nem élhet.

Csenger, 2020. december 9.

/:Forján Zsolt:/ sk
polgármester

 

Csenger Roma Helyi Nemzetiségi Önkormányzat által benyújtott pályázati program megvalósítása

700 000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, ROMA-NEMZ-TAB-20-0084 azonosító számú támogatási szerződés értelmében.

<< A teljes közlemény megtekintése >>

 


fotó:Volánbusz Zrt.

November 1-től, vasárnaptól már az új, Ady Endre utcán épült autóbusz-állomásról indulnak a Volánbusz menetrend szerinti autóbuszjáratai Csengeren.
A közlekedési társaság változatlan menetrenddel és szolgáltatásokkal, de korszerű, tágas és kényelmes környezetben várja utasait a városközpontban.
Az új állomás üzembe helyezésével a régi, Béke utcai állomás megszűnik. Az új helyszínen az autóbuszjáratok változatlan menetrend szerint közlekednek. Az elővételi pénztár is a megszokott nyitva tartással üzemel: minden hónap 1. és 7. napja között - csak munkanapokon - 6 órától 9.40-ig és 10 órától 12 óráig várja az utasokat.
Az első pénztári nap november 2-a, hétfő.
A megújult, parkosított környezetben álló, látványos épület lehetővé teszi az utasok színvonalas kiszolgálását és 21. századi munkakörülményeket biztosít a Volánbusz munkavállalói számára is.A 271 m2-es állomásépületben  váróterem, elővételi pénztár, mosdó és akadálymentesített mellékhelyiség áll az utasok rendelkezésére. Két érkező és három induló kocsiállás, köztük egy csuklós jármű beállására alkalmas megállóhely várja az autóbuszokat.
Az állomás gyönyörűen parkosított részén biciklitároló, padok és szemetesek szolgálják az utasok kényelmét és a tiszta környezetet.
Egy átlagos munkanapon mintegy négy-ötszáz utas fordul meg az állomáson a 38 induló és ugyanennyi érkező járat jóvoltából.
Elsősorban a Csenger–Mátészalka, a Csenger–Fehérgyarmat vonalon, illetve a környező településekre – Szamostatárfalvára, Komlódtótfaluba, Csengersimára – közlekednek az autóbuszok. Nyíregyházára és Debrecenbe munkanapokon, valamint a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon indulnak távolsági járatok.

 

Csenger Roma Helyi Nemzetiségi Önkormányzat által benyújtott pályázati program megvalósítása 300 000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, ROMA-NEMZ-KUL- 20-0124 azonosító számú támogatási szerződés értelmében. A program a Belügyminisztérium, roma nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2020. évi költségvetési támogatására megjelent felhívás keretében valósul meg.

<< A teljes közlemény megtekintése >>

 

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 25

 Tanulói laptop program a csengeri Petőfi Sándor ÁMK- ban
bővebben >>

Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Csenger Város Önkormányzat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat általános iskolai feladatellátási helyeken
bővebben >>

 

Közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terv megvalósítása a Csenger Mikrotérségi Közoktatási Intézményfenntartói Társulásban
bővebben >>

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Csenger Város Önkormányzata
4765 Csenger,
Ady E. út 14.
Tel/Fax (06-44) 520-520, (06-44) 520-523
drsimai@csenger.hu
www.csenger.hu


A Közreműködő Szervezet:
ESZA Társadalmi szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest
Váci u. 45 ,, C ’’ épület
www.esza.hu
www.nfu.hu


2014. március 26.-án Kövér László Házelnök Úr által, Tőkés László református püspök áldásával kerül sor ünnepélyes keretek között a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ átadására.

Teljes cikk >>