Projektinformáció

Projekt címe: „Bölcsődei férőhelybővítés Csengerben”

Projektazonosító: TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00042

Kedvezményezett: Csenger Város Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 4765 Csenger, Ady E. u. 14.

Kedvezményezett képviselője: Forján Zsolt Polgármester

Projekt elszámolható bruttó összköltsége: 170 000 000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt ismertetése:

Jelenlegi állapot

A településen egy bölcsőde működik 2 csoporttal, összesen 24 férőhellyel. Az intézmény fenntartója a Csenger Többcélú Kistérségi Társulás. A bölcsőde működési köre nemcsak a helyi, hanem a Csenger város és a társult önkormányzatok közigazgatási területére és térségére is kiterjed. Ennek megfelelően, a csengeri igények mellett, képesnek kell lennie a Szamostatárfalva, Szamosangyalos, Szamosbecs, Komlódtótfalu, Csengersima, Csengerújfalu, Tyukod, Ura, Porcsalma, Pátyod települések jelentkező bölcsődei gondozási igényeinek ellátására. Ezek a környező települések nem rendelkeznek a 3 éven aluli gyermekek ellátását biztosító bölcsődei szolgáltatással.

Műszaki megoldás ismertetése

A tervezett fejlesztés eredményeként 12 új bölcsődei férőhely infrastrukturális feltételei kerülnek megvalósításra, továbbá a fejlesztés révén 3 új munkahely létesül.

A meglévő épület két csoportszobás, 24 férőhelyes, a tervezett bővítés egy csoportszobás 12 férőhelyes, így az épület összesen 36 férőhely. A tervezett bővítés hasznos alapterülete 159,80 m2.

A bölcsőde bővítése fizikai és infokommunikációs komplex akadálymentesítéssel épül.

A bővítmény épületrész működési szükségleteihez eszközállomány beszerzésére is sor kerül. A beszerezni kívánt eszköztípusok kiválasztása a jelentkező igények figyelembevétele mellett történik, a bölcsőde szakmai programjában szereplő nevelési-gondozási tevékenységek prioritásait szem előtt tartva.

A projekt célja

A 12 új bölcsődei férőhely kialakításával csökkenhet a jelenleg várólistán szereplő gyermekek névsora. A beruházással egy olyan bölcsőde épület kialakítása történne létszámbővítéssel és eszközbeszerzéssel, mely mind tárgyi feltételeiben, mind infrastrukturálisan alkalmas egy minden igényt kielégítő, modern, a kisgyermekekkel otthon lévő családtagok újbóli munkába állását segítő szolgáltatás nyújtásának megszervezésére.

 

KAPCSOLAT

Kedvezményezett neve: Csenger Város Önkormányzata

Székhely/postacím: 4765 Csenger, Ady E. u. 14.

Aláírásra jogosult képviselője: Forján Zsolt polgármester

Telefon: +36 (44) 520-520

Fax: +36 (44) 520-523