A rendezvény célja: a családi együttlét és a szórakozás szülőknek és gyermekeknek egyaránt.
A kistérségi szinten szervezett családi rendezvény azt az érzést keltette, hogy már közeleg a tavasz. Hogy a  családi nap még tartalmasabb legyen, számtalan programlehetőség közül választhattak a jelenlévők, ahol minden korosztály talált kedvére valót.
A hangulatot a csengeri Du Dance tánccsoport tagjai már a program kezdetén megadták táncbemutatójukkal, majd a közös tánctanítással. Akik énekelni szeretnek, ők is megtehették közösen a Szeretet Nyugdíjas Egyesület tagjaival. A kevésbé muzikálisak számára is volt lehetőség a kikapcsolódásra.
Olyan játékokat, programokat válogattak össze a szervezők, ahol gyermek és felnőtt együtt alkothatott, játszhatott és fedezhetett fel újdonságokat. Így volt látványos családi vetélkedő is, hol a gyerekek ügyességére vagy fantáziájára, hol a felnőttek erejére vagy logikájára volt szükség. Pl: képkirakó, evőverseny, pingpong labdafújás stb. A feladatok közt ügyességi, logikai, sportos és kreatív feladatok egyaránt szerepeltek.
A kreatívabbak a tavaszt szimbolizálva textilből tulipánt készítettek.
A fogyatékkal élők nappali intézményének ellátottjai és dolgozói szintén hozzájárultak a családi nap színes programjaihoz. Tánccal, versekkel szórakoztatták a jelenlévőket.
A családi napon, részt vett családtagoknak önfeledt szórakozásban volt részük. Ez a délután mindenki számára feledhetetlen élmény volt.