A rendezvény célja: az egészséges életmód kialakítása gyermekkorban.
A rendezvény célcsoportját az általános iskola 4-5. osztályos tanulói képviselték. Az előadást Berkiné Sarkadi Renáta tartotta.
Az előadó a rövid ismerkedés után elmondta a gyerekeknek, hogy már az ő korukban meg kell tanulni a helyes táplálkozási szabályokat, és megfelelő mozgást kell beiktatni a mindennapjaikba.  Ha már gyermekkorban sikerül egészségesen élni, számos betegség és az elhízás is elkerülhető. Berkiné elmondta, ahhoz, hogy valaki egészségesen éljen nagyobb részt, - mintegy 70%-ban – az étkezés a felelős, 30%-ban pedig a mozgás.
Az előadó, Tara Stiles: Élj egészségesen a saját szabályaid szerint! c. könyvét hívta segítségül, amelyben tippeket, technikákat és gyakorlatokat lehet találni, pl.: célkitűző programot lépésről lépésre, táplálkozási és mozgási útmutatóval. Ez a könyv más oldalról szemléli az egészséges életet és az életmódváltást. Elsősorban fiataloknak íródott, és nincsenek benne szigorú szabályok. Így a könyv felkeltette a gyerekek érdeklődését.
Az előadó ezt követően az egészséges étkezés felépítéséről beszélt a gyerekeknek.
Elmondta, miből mennyit kell enni egy nap: A táplálkozási piramis segít eligazodni az étrend összeállításában. A legkisebb mennyiségben a magas zsírtartalmú táplálékokra, és a hozzáadott cukorban gazdag édességekre van szükség. Ehhez képest 2 és félszer többet lehet fogyasztani húsokból, tejtermékekből. Zöldségekből és gyümölcsökből akár a 3-szorosát is, persze nem egyszerre. A legtöbbet a gabonákból készült termékekből lehet fogyasztani – tájékoztatta a gyerekeket Berkiné Sarkadi Renáta.
Ezt követően a gyerekek is megosztották az előadóval a táplálkozási szokásaikat, és közösen tervezték meg saját egészséges étrendjüket.
A foglalkozás – interaktív jellegéből adódóan is – nagyon tetszett a gyerekeknek.