A csoportfoglalkozás célja: a mozgás fontossága a különböző életkorokban.

A célcsoportot a 6-12 éves korosztályból származó gyermekek és az őket elkísérő szülők, nagyszülők képviselték.

A foglalkozást Tóbiás Bernadett táncoktató tartotta.Külön üdvözölte az idősebb korosztályt.Elmondta, hogy bizonyos kor után itt fáj, ott nyom, érdemes mégis valamilyen mozgásformát választani, és megmozgatni a testet, hogy még évekig jól szolgáljon.

Az időskori mozgásnak vagy akár sportolásnak egyaránt fontos szerepe van a fizikai és a szellemi képességek fenntartásában, mert az öregedés során az emberi szervezet idővel változik. Természetes módon lassulnak az anyagcsere folyamatok, rugalmatlanabbá válnak a kötőszövetek. Romlik a koordináció és az egyensúlyérzék. Bizonyos mértékig el kell fogadni az öregedéssel járó természetes folyamatokat. Abba viszont nem kell belenyugodni, hogy itt-ott fáj, és egyre nehezebben megy a mozgás. Ez nem az korosodás természetes velejárója – biztatta az oktató a délutáni tornán megjelent idősebbeket.

Igen kedvező irányba befolyásolhatják ezt a folyamatot a megfelelően felépített és adagolt mindennapi változatos mozgással. Nagyobb eséllyel megőrizhetnek egy jó kondíciót, mely az életminőségüket felbecsülhetetlen mértékben javítja. A mozgást bármely korban elkezdhetik, ám a kitartás és a rendszeresség kulcsfontosságú.

Ezt követően tippeket adott arra vonatkozóan, hogy mikor és mennyit mozogjanak.

Mielőtt elkezdték volna a tornagyakorlatokat, Tóbiás Bernadett azt tanácsolta, hogy bármit is csinálnak, sose felejtsék el örömüket lelni abban, amit csinálnak. Legyen kitartásuk, és az eredmény megmutatkozik – biztatta a tornán megjelent idősebbeket.

Az ezt követő 1 órában zenés torna következett, ahol az idősebb és a fiatalabb generáció együtt tornázhatott.