Csenger Város Önkormányzata „Kistérségi civil szektor fejlesztés és roma integrációs stratégia a foglalkoztatás és munkahelyteremtés érdekében” elnevezéssel és a TÁMOP-5.1.1.-09/4-2010-0007 kódszámmal pályázatot nyújtott be, mely pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélt.

A pályázat konzorcium keretében került benyújtásra Porcsalma Nagyközség Önkormányzatával. Csenger város Önkormányzata, Porcsalmával együttműködésbenA projekt , nyert egy Európai Uniós pályázaton, melynek célja a kistérség fejlesztése, a foglalkoztatás növelése.
A helyi civil szervezetek és az aktív állampolgárok fontos szereplői, előmozdítói lehetnek a pozitív változásoknak, a fejlődésnek.

A program keretében számos rendezvényre, műhelymunkára, közösségi eseményre, eszmecserére, közös tanulásra lesz lehetőség, melyeket a Partners Hungary Alapítvány, a több mint 15 éve sikeresen működő civil szervezet vezet. A program első állomásaként közösségfejlesztő, civil műhelymunkára szeretnénk invitálni Önt és azokat a munkatársait, ismerőseit, akik
szívesen vesznek részt a helyi ügyekben,

  • szeretnék fellendíteni a közösségi életet 
  • szívesen szerveznek közösségi eseményeket
  • aktív résztvevői a helyi civil életnek, vagy szeretnének azzá válni
  • civil szervezetet vezetnek, ott dolgoznak
  • szeretnének több forráshoz jutni céljaik, terveik megvalósításához
    és, akik szeretnének új dolgokat megtanulni, és ezeket később magánéletükben is hasznosítani.

A műhelymunka folyamán, az Önök segítségével szeretnénk feltérképezni milyen a kistérség jelenlegi helyzete, milyen civil szerveztek léteznek, ezek hogyan működnek, mik a fejlesztendő területek, és azt, hogy a közösség tagjai mit tudnak tenni a kitűzött céljaik elérése érdekében.
A workshop lehetőséget teremt arra, hogy a helyi civil szervezetek képviselői és a közügyek iránt érdeklődők megtanulhassák, milyen együttműködési lehetőségek vannak helyi és országos szinten, hogyan lehet hatékonyan kommunikálni, kapcsolatokat építeni, konfliktust kezelni, milyen lehetőségek vannak arra, hogy egy szervezet, vagy egyén pénzt is tudjon teremteni a közös célok megvalósítására.  Közösen feltérképezzük, s átgondoljuk azt is, hogyan válhatnak a civil szervezetek maguk is munkáltatóvá.

A civil műhelymunkával párhuzamosan, Cigány Kisebbségi Önkormányzatok, és a roma érdekvédelem, és integrációs politika iránt érdeklődők számára műhelymunka és képzéssorozatot tartunk. Munkánk  úgy válik teljessé, konfliktusokat is megelőzővé, ha a roma közösség jelenlegi és leendő vezetőivel külön is dolgozunk.


Célunk a közösségi élet és a helyi szervezetek fellendítése!

Ha úgy érzi, hogy Ön is szívesen csatlakozna, ne habozzon, jöjjön el és gondolkodjon velünk közösen!

Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

Műhelymunka időpontja: 2011. október 12 – 13.  10:00 és 16:00 óra között.

Helyszín: Kisebbségi Közösségi Ház – Csenger, Arany J. u. 34.

Jelentkezni lehet Lakatosné Czibere Natáliánál a +36-70-451-4939 telefonszámon!